Ceramico Slim Capena half massief eiken parket

Privéwoning // Izegem

Wat een uitdaging… het uitwerken van het concept en de realisatie van een oude villa te Izegem. Een prachtig gebouw van buitenaf, maar we merkten meteen dat het interieur verouderd was. We werkten een concept uit om de verouderde villa terug tot een hedendaags pareltje om te toveren. Waar anderen zouden kiezen om het volledige gebouw te ‘strippen’ en opnieuw te beginnen, besloten wij om dit niet te doen. Het zou zonde zijn om een aantal aanwezige, duurzame materialen verloren te laten gaan. Zo werd de natuurstenen vloer in de inkomhal en de marmeren trap behouden. Het open deurgat en de doorgang naar de leefruimte werden opgevuld met een stalen deur. Voor de toegang naar het bureau werd gekozen voor een dubbele stijldeur met stalen deurlijst. Dit om de privacy te bewaren. In de keuken en leefruimte werd vooral gewerkt zwart, wit en hout. Een aantal kleurrijke accenten brengen dynamiek in de woning, zoals de grote schilderijen en de stoelen aan de eettafel.